Tuesday 5 September 2017

Lectures

La lectura d’obres representatives del patrimoni literari universal permetrà conèixer unes altres realitats socials culturals, enriquir la personalitat i ampliar la visió del món de l’alumnat. En definitiva, les lectures proposades faciliten el naixement de lectors competents, capaços de comparar textos literaris de distintes temàtiques èpoques i autors.

Per a aquest curs es proposa la lectura de:


  • L’Antologia de la poesia universal esdevé una invitació a considerar la universalitat del fenomen poètic, que ha acompanyat sempre, i en qualsevol circumstància, el desenvolupament de la humanitat.

  • Èdip rei presenta la història de l’heroi tràgic per antonomàsia: l’home just, intel·ligent, pietós envers els déus, que vol conèixer la veritat pel bé del seu poble, costi el que costi.

  • Hamlet és probablement la més famosa i la més representada de les tragèdies de Shakespeare. Colpidora i enigmàtica, és, a parer de Goethe, una obra que oprimeix l’ànima com un problema tenebrós.

  • Càndid o l’optimisme, la més cèlebre de les novel·les de Voltaire, és l’exemple més reeixit de narració filosòfica, un gènere sorgit amb la Il·lustració. A través del personatge del jove Càndid, Voltaire formula la pregunta present en tota la seva obra: per què existeix el mal?

  • Cims borrascosos és una de les grans novel·les del segle XIX anglès, narra la història d’amor tèrbola i apassionada entre Heathcliff i Catherine. L’obra presenta, en un ambient misteriós i tràgic, l’esclat d’una passió violenta, però buida de sensualitat.

  • Dublinesos és un recull d’històries que s’encreuen i personatges van i vénen, desapareixen i reapareixen, de manera que s’ha vist en aquest llibre una novel·la amb un únic personatge: Dublín.

No comments:

Post a Comment

'Frankenstein', de Mary Shelley

http://www.dailymotion.com/video/x20ehpq https://ca.wikipedia.org/wiki/Frankenstein http://inspiraciencia.es/inspiraciencia-v/images/pdf...